menu

Go Fish

   Ένα ακόμα εύκολο παιχνίδι, ιδανικό και για παιδιά. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να έχεις καλή μνήμη.


Στόχος :
   Να απαλλαγείς από όλα τα φύλλα που έχεις στα χέρια σου.

Προετοιμασία Παιχνιδιού :
   Ανακατεύουμε την τράπουλα και μοιράζουμε από 5 φύλλα στον καθένα. Σε περίπτωση 2 παιχτών μοιράζουμε από 7. Τα υπόλοιπα φύλλα τα τοποθετούμε σε μία κλειστή στοίβα.

Διαδικασία Παιχνιδιού :



   Ο πρώτος παίχτης που παίζει ρωτάει όποιον θέλει από τους αντιπάλους του και ζητάει ένα φύλλο. Το φύλλο που θα ζητήσει θα πρέπει και ο ίδιος να το έχει στα φύλλα του.
   Ο παίχτης που ρωτήθηκε αν το έχει θα πρέπει να του τα δώσει όλα τα φύλλα με το νούμερο (3,7,J) που είπε.
   Αν ο παίχτης το βρει, δηλαδή, αυτός που του ζητήθηκε το έχει και του το/τα δίνει, αυτός που ζήτησε ξαναπαίζει. Μπορεί να ζητήσει από τον ίδιο παίχτη αλλά και από άλλον αν θέλει.
   Αν ο παίχτης ρωτήθηκε δεν έχει αυτό που του ζήτησε τότε του λέει "Πήγαινε για ψάρεμα", τότε ο παίχτης που ζήτησε παίρνει το πάνω πάνω από την κλειστή στοίβα. Αν είναι αυτό που ζήτησε τότε το δείχνει στους υπόλοιπους και ξαναπαίζει. Αν δεν είναι αυτό που ζήτησε τότε παίζει ο επόμενος.

    Σκοπός είναι να φτιάξουμε τετράδες από ίδια φύλλα, 4-3 4-8 4-K κ.τ.λ.
Όταν φτιάξουμε μία τετράδα την δείχνουμε και την τοποθετούμε κλειστεί μπροστά μας.

Νικητής είναι αυτός που δεν  θα έχει πρώτος καθόλου φύλλα πάνω του. Σε περίπτωση που τελειώσουν τα φύλλα από την κλειστή στοίβα, νικητής είναι αυτός που θα έχει κάνει τις περισσότερες τετράδες.

Παραλλαγές :

1. Επόμενος παίχτης είναι αυτός που είπε στον προηγούμενο "Πήγαινε για ψάρεμα", και ο προηγούμενος δεν πέτυχε αυτό που ζήτησε.

2. Αν σας φαίνεται εύκολο, για περισσότερη δυσκολία μπορείτε να το παίξετε με μοναδικό φύλλο.
   Αντί να ζητάτε ένα φύλλο και ο άλλος να σας τα δίνει όλα, θα πρέπει να ζητάτε ένα συγκεκριμένο φύλλο, π.χ. θέλω 4 σπαθί, εννοείτε ότι έχετε 4 στα φύλλα σας, και μόνο αν έχει ο άλλος 4 σπαθί να το δίνει.

Στοιχεία :
Παίχτες : Από 2 έως 4
Χαρτιά : 52 (1 τράπουλα)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου