menu

Κατσαριδοσαλάτα (Cockroach Salad)

Ένα εύκολο και γρήγορο παιχνίδι για όλους. Χρειαζόμαστε 2 τράπουλες.


Στόχος :
   Να είσαι ο πρώτος παίχτης που θα ξεφορτωθεί όλα τα φύλλα του.

Προετοιμασία Παιχνιδιού :
  Μοιράζουμε όλα τα φύλλα στους παίχτες. Κάθε παίχτης φτιάχνει μπροστά του 1 στοίβα με τα φύλλα του κλειστεί χωρίς να τα δει.

Διαδικασία Παιχνιδιού :


   Το κανονικό παιχνίδι έχει 128 κάρτες, εμείς θα το πούμε με 104 που είναι 2 τράπουλες. Το κανονικό παιχνίδι δείχνει 4 λαχανικά, ντομάτα, μαρούλι, κουνουπίδι και πιπεριά, εμείς θα έχουμε Καρό, Κούπα, Μπαστούνι και Σπαθί.

   Οι κανόνες είναι απλοί. Πρέπει να λες αυτό που πετάς εκτός αν το έχει πει ο προηγούμενος ή φαίνεται στα απαγορευμένα φύλλα. Τα απαγορευμένα φύλλα είναι οι Άσσοι (Α). Αν φαίνεται σε μία από τις 2 στοίβες ή και στις 2 κάποιος Άσσος δεν πρέπει να πούμε αυτό που φαίνεται. Γενικά την απάντησή σου πρέπει να την δώσεις το πολύ σε 3 δευτερόλεπτα αλλιώς πιάνετε σαν λάθος.

   Ο πρώτος παίχτης πετάει κάτω 2Σπαθί και λέει "Σπαθί". Ο δεύτερος παίχτης πετάει 6Κούπα και λέει "Κούπα". Ο τρίτος παίχτης πετάει κάτω 5Κούπα, τότε δεν μπορεί να πει "Κούπα" γιατί το είπε ο προηγούμενος και τότε λέει κάτι από τα άλλα "Σπαθί", "Μπαστούνι", "Καρό".
   Σε περίπτωση που πέσει Άσσος τότε λέμε "Άσσος". Μετά τον Άσσο ο επόμενος παίχτης φτιάχνει  μια νέα στοίβα. Όσο στην πρώτη στοίβα φαίνεται ο Άσσος δεν μπορούμε να πούμε το χρώμα που έχει. Π.χ. Αν έχουμε ΑΚαρό δεν μπορούμε να πούμε "Καρό". Όταν πέσει και στην δεύτερη στοίβα Άσσος ο επόμενος παίχτης πετάει στην πρώτη στοίβα και δεν μπορεί να πει ούτε το χρώμα του Άσσου της πρώτης στοίβας ούτε της δεύτερης. Ο επόμενος παίχτης θα ρίξει στην πρώτη στοίβα και δεν θα μπορεί να πει τον Άσσο της δεύτερης. Με τον επόμενο Άσσο ξανά αλλάζουμε στοίβα και ο επόμενος δεν μπορεί να πει πάλι κάτι από τους 2 Άσσους.

   Ο παίχτης που θα κάνει λάθος, δηλαδή πει κάποιο από τα απαγορευμένα ή δεν πει το φύλλο του όταν δεν είναι απαγορευμένο, τότε παίρνει όλα τα φύλλα και από τις 2 στοίβες και παίζει πρώτος τον επόμενο γύρο.

   Όποιος ξεφορτωθεί πρώτος τα φύλλα του κερδίζει.
  
Παραλλαγές :

   Αν θέλετε να το δυσκολέψετε αντί να λέτε Σπαθί, Μπαστούνι, Κούπα, Καρό, Άσσος να λέτε Ντομάτα, Κρεμμύδι, Μαρούλι, Πιπεριά και Κατσαρίδα αντίστοιχα.


Στοιχεία : 
Παίχτες : 2 έως 6
Χαρτιά : 108  (2 τράπουλες)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου