menu

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι όπου η πονηριά και η ψευτιά έχουν τον πρώτο λόγο.


Στόχος : 
   Οι Πολίτες μαζί με τον Ρουφιάνο πρέπει να βγάλουν τους Δολοφόνους από το παιχνίδι, ενώ οι δολοφόνοι πρέπει να μείνει τουλάχιστον ένας μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δηλαδή να βγάλουν έξω όλους τους Πολίτες και τον Ρουφιάνο.

Προετοιμασία : 
   Διαλέγουμε από την τράπουλα έναν A, ένα K, μία Q και όλα τα υπόλοιπα νούμερα ανάλογα με το πόσοι παίχτες περίσσεψαν. Κάθε παίχτης παίρνει από ένα φύλλο και κοιτάει τον ρόλο του χωρίς να τον δείξει στους άλλους.

Διαδικασία Παιχνιδιού : 





   Στην αρχή πρέπει να οριστεί ένας αφηγητής. Ο αφηγητής λοιπόν ξεκινάει και λέει :
"Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο και όλοι κλείνουν τα μάτια τους (όλοι κλείνουν τα μάτια τους και ο αφηγητής). Οι δύο Δολοφόνοι ανοίγουν τα μάτια τους και κοιτιούνται μεταξύ τους (οι δολοφόνοι ανοίγουν τα μάτια και χωρίς να μιλήσουν κοιτάνε ο ένας τον άλλο για να ξέρουν ποιοι είναι). Οι Δολοφόνοι κλείνουν τα μάτια τους. Ο φανερός Δολοφόνος σηκώνει το χέρι του (χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους διπλανούς του) και ο Ρουφιάνος ανοίγει τα μάτια του και τον βλέπει. Ο Ρουφιάνος κλείνει τα μάτια του και ο φανερός Δολοφόνος κατεβάζει το χέρι του. Και μια νέα μέρα ξημερώνει στο Παλέρμο και όλοι ανοίγουν τα μάτια τους.". Σε κάθε πράξη κατά την διάρκεια τις νύχτας ο αφηγητής αφήνει λίγο χρόνο για να κάνουν αυτά που είπε οι παίχτες.

   Και αρχίζει το μακελειό. Οι Πολίτες προσπαθούν να βρουν τους Δολοφόνους, οι Δολοφόνοι προσπαθούν να κρυφτούν και ο Ρουφιάνος προσπαθεί να καθοδηγήσει τους Πολίτες για το ποιος είναι ο φανερός Δολοφόνος αλλά ταυτόχρονα να κρυφτεί και από τους Δολοφόνους για μην τον βγάλουν από το παιχνίδι. Αφού αρχίσετε όλοι να κατηγορείτε όλους στο τέλος του γύρου αρχίζει η ψηφοφορία. Όλοι ψηφίζουν ένα παίχτη για να βγει από το παιχνίδι. Ο παίχτης με τους περισσότερους ψήφους βγαίνει από το παιχνίδι και δείχνει το φύλλο του. Σε περίπτωση ισοψηφίας ξαναγίνεται ψηφοφορία ανάμεσα στους παίχτες με του ίσους ψήφους. Αν έχουμε πάλι ισοψηφία ξαναγίνεται ψηφοφορία ξανά και ξανά μέχρι κάποιος παίχτης να αλλάξει απόφαση. Αυτός λοιπόν θα είναι ο αφηγητής. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν μπορεί να μιλήσει παρά μόνο όταν είναι αφηγητής.

   Ο αφηγητής ξεκινάει και λέει :
   "Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο και όλοι κλείνουν τα μάτια τους (όλοι εκτός του αφηγητή). Οι 2 Δολοφόνοι ανοίγουν τα μάτια τους και μου δείχνουν ποιον θέλουν να σκοτώσουν (οι 2 Δολοφόνοι ανοίγουν τα μάτια και με νοήματα συνενώνονται ποιος θα πεθάνει, ο κρυφός Δολοφόνος δείχνει στο αφηγητή ποιος βγαίνει από το παιχνίδι). Οι δολοφόνοι κλείνουν τα μάτια τους. Μία νέα μέρα ξημερώνει στο Παλέρμο χωρίς τον Τάδε (π.χ. Γιάννη) και όλοι ανοίγουν τα μάτια τους.". Ο παίχτης που βγήκε τη νύχτα δεν φανερώνει το φύλλο του μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

   Και γίνεται πάλι ο χαμός. Όσοι παίχτες βγήκαν από το παιχνίδι είτε μέρα είτε νύχτα δεν μπορούν να μιλήσουν ή να κάνουν νοήματα ή να λάβουν μέρος σε ψηφοφορία μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο τα μερόνυχτα στο Παλέρμο μέχρι να βγουν οι 2 Δολοφόνοι ή μέχρι να βγουν όλοι οι Πολίτες μαζί με τον Ρουφιάνο. Σε περίπτωση που ξημερώσει και έχει μείνει ένας Δολοφόνος και ένας Πολίτης ή Ρουφιάνος, νικάν οι Δολοφόνοι.

Ρόλοι :
Κ είναι ο κρυφός Δολοφόνος.
Q είναι ο φανερός Δολοφόνος.
A είναι ο Ρουφιάνος.
Οι Πολίτες είναι οποιαδήποτε νούμερα 2-10.

Παραλλαγές : 
Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και με περισσότερους Δολοφόνους ανάλογα με τα πόσα άτομα είστε. Καλό είναι να κρατάτε περίπου την αναλογία 1 προς 4, ένας Δολοφόνος για κάθε 4 Πολίτες. Ένας κρυφός και οι υπόλοιποι φανεροί.

Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και με περισσότερους Ρόλους. Δείτε το στο "Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο (Με περισσότερους Ρόλους)"

Στοιχεία : 
Παίχτες : 5 και πάνω.
Χαρτιά : 3 σίγουρα (K,Q,A) και μετά ανάλογα το πόσοι παίχτες είστε.


Σύντομα και οδηγίες για παιχνίδι με περισσότερους ρόλους για σχεδόν κάθε παίχτη.

2 σχόλια :

  1. Αν δολοφονθει ενας δολοφονος μπορει να παρει μερος στην ψηφοφορια το βραδυ με τον αλλο δολοφονο για να επιλεξουν ποιον θα βγαλουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε βράδυ συνεννοούνται οι δολοφόνοι μαζί, είτε είναι ζωντανοί είτε είναι νεκροί.

      Διαγραφή