menu

Κάστορες & Ποντίκια (Beaver Gang)

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μνήμης. Το μόνο κακό είναι ότι θα χρειαστείτε 2 τράπουλες με την ίδια όψη από πίσω γιατί θα χρησιμοποιήσετε λίγα φύλλα από την δεύτερη.


Στόχος : 
Στο τέλος να είστε αυτός με τους λιγότερους πόντους.

Προετοιμασία :
Ανακατεύουμε την τράπουλα και μοιράζουμε σε κάθε παίχτη 4 φύλλα τα οποία δεν τα βλέπει και τα έχει κλειστά μπροστά του στην σειρά. Τα υπόλοιπα τοποθετούνται δίπλα σε μια κλειστεί στοίβα και ανοίγουμε και ένα δίπλα.

Διαδικασία παιχνιδιού :

Στην αρχή του παιχνιδιού ο κάθε παίχτης βλέπει (κρυφά από τους άλλους) τα 2 ακριανά του φύλλα, ενώ τα 2 μεσαία όχι.

Σε κάθε γύρο ο παίχτης παίρνει ένα φύλλο είτε από την κλειστή στοίβα είτε από την ανοιχτή. Αν στην ανοιχτή στοίβα βρίσκεται ειδικό φύλλο (J, Q, K) τότε παίρνει υποχρεωτικά από την κλειστή. Μόνο ο παίχτης που τραβάει φύλλο μπορεί να το δει.
Αν ο παίχτης έχει τραβήξει φύλλο από Α έως 10 τότε αποφασίζει είτε να το πετάξει (στην ανοιχτή στοίβα) είτε να το αντικαταστήσει με ένα από τα 4 μπροστά του. Αυτό που αντικαθιστά το πετάει.
Αν τραβήξει ειδικό φύλλο τότε το πετάει και παίζει το ειδικό φύλλο, και σε περίπτωση αντικατάστασης ενός φύλλου που ήταν ειδικό το πετάει και το παίζει.

Για το παιχνίδι χρησιμοποιούμε 66 φύλα, 4x(Α-9), 8x10, 8xJ, 8xQ και 6xK.
Όταν ο παίχτης πετάξει ένα ειδικό φύλλο αποφασίζει αν θα το παίξει ή όχι.

J : Ο παίχτης μπορεί να δει ένα φύλλο από 4 κλειστά φύλλα του.

Q : Ο παίχτης μπορεί να ανταλλάξει ένα φύλλο του με ένα από έναν αντίπαλο χωρίς να δει τι είναι ούτε αυτός ούτε ο αντίπαλος.

K : Ο παίχτης μπορεί να τραβήξει 2 φορές από την στοίβα με τα κλειστά. Όταν τραβήξει το πρώτο αποφασίζει αν θα το χρησιμοποιήσει ή όχι. Αν το χρησιμοποιήσει δεν τραβάει άλλο, ενώ αν δεν του αρέσει το πετάει στα ανοιχτά και τραβάει το δεύτερο.

Κάθε παίχτης στο τέλος της σειράς του μπορεί να αποφασίσει αν θα τελειώσει το παιχνίδι. Έτσι και πει "Τέλος" τότε οι υπόλοιποι παίχτες έχουν να παίξουν από άλλη μία φορά (εκτός από αυτόν που είπε τέλος). Αφού παίξουν όλοι από μια φορά ακόμα τότε ανοίγουν τα φύλλα τους και μετράνε τους πόντους τους (Από 1-10 πόντους για Α-10 αντίστοιχα). Σε περίπτωση που κάποιος έχει ειδικό φύλλο τότε τραβάει από την κλειστή στοίβα μέχρι να μην του έρθει ειδικό φύλλο.
Σε περίπτωση που τελειώσουν τα κλειστά φύλλα τότε από τα ανοιχτά αφήνουμε το πάνω πάνω και ανακατεύουμε τα υπόλοιπα και τα τοποθετούμε πάλι κλειστά.

Παραλλαγές :
Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και με μία τράπουλα εάν είστε μέχρι 4 παίχτες.

Στοιχεία : 
Παίχτες : Από 2 έως 6
Χαρτιά : 66 (1 τράπουλα και κάτι)

Πηγή : http://www.ai.rug.nl/mas/finishedprojects/2012/beverbende/www.anitadrenthen.nl/Studie/MAS/index-2.html

Υ.Γ. Το αυθεντικό παιχνίδι έχει 4x(Α-9), 9x10, 7xJ, 9xQ και 5xK φύλλα. Αλλά έβαλα τα παραπάνω φύλλα για να μπορείτε να το παίξετε χρησιμοποιώντας 2 τράπουλες και όχι 3. Βέβαια μπορείτε να βάλετε 2 Joker, έναν για το ένατο 10 και έναν για το ένατο Q.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου