menu

War (Πόλεμος)

   Ένα παιχνίδι που είναι λίγο παιδικό γιατί δεν χρειάζεται να πάρετε καμία απόφαση αλλά απλά τραβάτε φύλλα και ανάλογα τι θα έρθει κερδίζετε ή χάνετε.


Στόχος :
   Να πάρετε όλα τα φύλλα από τους αντιπάλους σας.

Προετοιμασία Παιχνιδιού :
   Ανακατέψτε καλά την τράπουλα και μοιράστε την όλοι ισάριθμα σε κάθε παίχτη. Κάθε παίχτης φτιάχνει μπροστά του μία κλειστεί στοίβα από φύλλα τα οποία και δεν κοιτάει.

Διαδικασία Παιχνιδιού :



   Ξεκινάμε με κάθε παίχτη να τραβάει ένα φύλλο από την κλειστεί του στοίβα και να το ανοίγει μπροστά. Ο παίχτης με το μεγαλύτερο φύλλο κερδίζει και παίρνει όλα τα φύλλα που ανοίξανε και τα τοποθετεί κλειστά κάτω από την κλειστεί του στοίβα.

   Σε περίπτωση που 2 ή περισσότεροι παίχτες ανοίξουν το ίδιο φύλλο τότε έχουμε "Πόλεμο".
   Σε περίπτωση πολέμου συνεχίζουν να παίζουν οι παίχτες με τα ίδια φύλλα, οι υπόλοιποι ασχέτως αν το φύλλο τους ήταν μεγαλύτερο χάνουν το γύρο και περιμένουν να τελειώσει ο "Πόλεμος".

   Όταν έχουμε "Πόλεμο" οι παίχτες που είχαν τα ίδια φύλλα ρίχνουν από 3 κλειστά και μετά 1 ανοιχτό. Ο παίχτης με το μεγαλύτερο ανοιχτό τα παίρνει όλα και τα ανοιχτά και τα κλειστά που βρίσκονται κάτω και τα βάζει κάτω από την κλειστεί στοίβα του.
   Σε περίπτωση Πολέμου που τα ανοιχτό φύλλο είναι πάλι ίδιο με αυτό του αντιπάλου πάμε για δεύτερο "Πόλεμο". Ξανά πετάμε λοιπόν 3 κλειστά και ένα ανοιχτό και συγκρίνουμε τα ανοιχτά μέχρι να μην είναι ίδια. Αν είναι πάλι ίδια πάμε και για τρίτο "Πόλεμο" κ.τ.λ.

   Αν στον πρώτο "Πόλεμο" ήταν 3 παίχτες και οι 2 έχουν ίδια φύλλα τότε ο άλλος ασχέτως του φύλλου του χάνει και περιμένει να τελειώσει ο "Πόλεμος".

   Σε περίπτωση Πόλεμου που ένας παίχτης δεν έχει 4 φύλλα τότε πετάει όσα κλειστά μπορεί για να πετάξει τελευταίο το ανοιχτό. Αν πάμε σε δεύτερο Πόλεμο και δεν έχει φύλλα ένας παίχτης μένει με αυτό που ήταν ίδιο και πετάει κανονικά ο άλλος παίχτης και συγκρίνουμε το τέταρτό το ανοιχτό με αυτό που υπάρχει από πριν αφού δεν έχει κάτι άλλο να ρίξει.

Το μεγαλύτερο φύλλο είναι ο Άσσος, ενώ το μικρότερο το 2.

Παραλλαγές :
1. Νικητής είναι αυτός που θα κερδίσει 5 "Πολέμους".
2.Όταν έχουμε "Πόλεμο" τα φύλλα που πετάμε κλειστά είναι κατά ένα λιγότερα από την αξία των ίδιων φύλλων που πέσανε. Π.χ. αν έχουμε 6άρια τότε ρίχνουμε 5 κλειστά φύλλα και μετά 1 ανοιχτό. Τα K, Q, J μετράνε για 10, άρα σε περίπτωση Κ τότε ρίχνουμε 9 κλειστά και 1 ανοιχτό.
3. Μπορούμε να βάλουμε και τα 2 Joker και να έχουν αξία μεγαλύτερη από τους Άσσους.

Στοιχεία :
Παίχτες : Από 2 έως 4
Χαρτιά : 52 (Μία τράπουλα)

1 σχόλιο :