menu

Snap

Το μόνο που χρειάζεστε σε αυτό το παιχνίδι είναι γρήγορα αντανακλαστικά. Θυμίζει λίγο το Games και το Σκατά, αλλά αυτά θα δούμε πιο μετά πως παίζονται.



Στόχος : 
   Πρέπει να μαζέψετε όλα τα φύλλα.

Προετοιμασία Παιχνιδιού :
   Ανακατεύουμε την τράπουλα και μοιράζουμε όλα τα φύλλα σε κάθε παίχτη κλειστά μπροστά του σχηματίζοντας μία στοίβα.

Διαδικασία Παιχνιδιού :



   Αφού έχουν μοιραστεί τα φύλλα τότε ένας ένας παίχτης ανοίγει ένα φύλλο μπροστά του σχηματίζοντας μία νέα στοίβα με ανοιχτά.
   Όταν δύο φύλλα (από τα πάνω πάνω τα ανοιχτά) είναι ίδια, τότε φωνάζουμε "SNAP".
   Ο πρώτος παίχτης που θα φωνάξει "SNAP" παίρνει όλα τα ανοιχτά φύλλα και τα τοποθετεί κλειστά κάτω από την στοίβα με τα κλειστά του φύλλα.
   Αν δύο οι περισσότεροι παίχτες φωνάξουν μαζί "SNAP" τότε τα φύλλα από τις δύο στοίβες που έχουν τα ίδια φύλλα πάνε ανοιχτά σε μία νέα στοίβα στο κέντρο. Άμα συμβεί αυτό τότε καθώς ανοίγουμε πάλι τα φύλλα τα συγκρίνουμε με αυτό που είναι πάνω πάνω στην μεσαία στοίβα, και τότε πρέπει να φωνάξουμε "SNAP POOL". Τότε ο παίχτης που θα φωνάξει πρώτος παίρνει όλα τα ανοιχτά φύλλα της μεσαίας στοίβας και τα βάζει κάτω από την δική του κλειστεί στοίβα.
   Σε περίπτωση που τελειώσουν από την κλειστεί στοίβα τα φύλλα κάποιου παίχτη τότε παίρνει όλα τα φύλλα από την ανοιχτή στοίβα και τα τοποθετεί πάλι κλειστά.
   Το παιχνίδι τελειώνει όταν ένας παίχτης μαζέψει όλα τα φύλλα.

Σε περίπτωση που φτάσετε σε αδιέξοδο, δηλαδή έχουν αργήσει ή δεν έχουμε πλέον ίδια φύλλα νικητής είναι αυτός με τα περισσότερα φύλλα και στις δύο στοίβες του.

Παραλλαγές :
1. Αντί να ανοίγουν ένα ένα τα φύλλα, κάθε φορά τα ανοίγουν όλοι οι παίχτες ταυτόχρονα.
2. Όταν φτιάχνετε μία νέα στοίβα στην μέση ο επόμενος παίχτης που θα πει "SNAP" παίρνει μόνο τα φύλλα της στοίβας.

Στοιχεία :
Παίχτες : Από 2 έως 4
Χαρτιά : 52 (Μία τράπουλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου