menu

Μπλακτζακ (Blackjack)

Ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια στο Καζίνο. Για να δούμε πως παίζεται. Για άλλη μία φορά τα παραδείγματα θα είναι με φασόλια.

Στόχος :
Να φτάσετε την αξία των φύλλων σας όσο πιο κοντά γίνετε στο 21, χωρίς να το ξεπεράσετε.

Προετοιμασία Παιχνιδιού :
Οι παίχτες (μέχρι 6) ποντάρουν τα φασόλια που θέλουν πριν από το μοίρασμα των φύλλων. Στην συνέχεια ο Dealer μοιράζει στον κάθε παίχτη από 2 φύλλα, ανοιχτά, και μετά κρατάει 2 και ο ίδιος, το πρώτο ανοιχτό και το δεύτερο κλειστό.

Διαδικασία Παιχνιδιού :

Ο παίχτης αφού δει τα φύλλα του και είναι η σειρά του μπορεί κάνει ένα από τα παρακάτω :

 1. Split (Διαχωρισμός) : Να χωρίσει σε δύο ξεχωριστά χέρια τα φύλλα του.
 2. Double (Διπλασιασμός) : Να διπλασιάσει το ποντάρισμα του.
 3. Insurance (Ασφάλεια) : Να ζητήσει insurance αν διαπιστώσει ότι ο Dealer έχει Άσσο στο ανοιχτό φύλλο, ώστε να έχει λιγότερες απώλειες φασολιών στο συγκεκριμένο χέρι.
 4. Surrender (Παραίτηση) : Να παραιτηθεί από το συγκεκριμένο χέρι, ώστε να έχει μικρότερες απώλειες φασολιών στο συγκεκριμένο χέρι.

Ο παίχτης αφού αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει μία από τις παραπάνω επιλογές, πρέπει μετά να αποφασίσει να θα τραβήξει φύλλο (Hit) ή αν θα σταματήσει (Stand).
Ο Dealer θα ξεκινήσει να τραβάει όταν ο παίχτης πει Stand. Ο Dealer είναι υποχρεωμένος να τραβάει μέχρι το χέρι του να φτάσει ή να ξεπεράσει το 17.  Σε περίπτωση που ο παίχτης καεί, τότε ο Dealer δεν τραβάει, δεν αποκαλύπτει το κρυφό φύλλο και παίζει ο επόμενος παίχτης.

Αν ο παίχτης αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ένα από τα παραπάνω, τότε :

 1. Split : Μπορεί να γίνει όταν τα 2 πρώτα φύλλα του παίχτη είναι ίδια, δηλαδή 2 Άσσοι ή 2 δυάρια ή 2 Κ κ.τ.λ. Τότε ο παίχτης πρέπει να βάλει στο 1 φύλλο το πρώτο του ποντάρισμα και στο 2 φύλλο ένα επιπλέον ποντάρισμα ίσο με το πρώτο. Μετά παίζει με κάθε ένα φύλλο ξεχωριστά και όταν πει Stand και στα 2 (ή καεί) τότε παίζει ο Dealer και το χέρι του αντιμετωπίζει και τα 2 χέρια του παίχτη. Αν στο πρώτο Hit του έρθουν πάλι 2 ίδια φύλλα τότε μπορεί να ξανα κάνει Split αν θέλει. Split μπορεί να γίνει μέχρι 3 φορές σε κάθε γύρο του παίχτη.

 2. Double : Διπλασιάζει το ποντάρισμά του και συνεχίζει με Hit ή Stand.

 3. Insurance : Ασφάλεια μπορούμε να κάνουμε μόνο όταν ο Dealer έχει ανοιχτό φύλλο Άσσο. Στην ασφάλεια πρέπει να βάλουμε επιπλέον το μισό ποντάρισμα. Αυτό γίνεται για να μην χάσουμε όλο το ποντάρισμα σε περίπτωση που ο Dealer έχει Blackjack.

 4. Surrender : Αν παραιτηθούμε τότε χάνουμε το μισό ποντάρισμα. Έκτος αν ο Dealer έχει Blackjack, οπότε το χάνουμε όλο.

 Νίκες και ποσοστά κέρδους από το ποντάρισμα :

 1. Blackjack : Ο παίχτης που θα φέρει Blackjack, δηλαδή 1 Άσσο με συνδυασμό οποιαδήποτε φύλλα αξίας 10 (10, J, Q, K) από το πρώτο μοίρασμα, τότε κερδίζει το 150% του πονταρίσματος που έκανε. Σε περίπτωση Blackjack και του Dealer, ο παίχτης χάνει.
 2. 21 : Ο παίχτης που τα φύλλα του θα έχουν άθροισμα 21 κερδίζει το 150% του πονταρίσματος. Εκτός αν ο Dealer έχει Blackjack.
 3. Μεγαλύτερο φύλλο : Αν το άθροισμα των φύλλων του παίχτη είναι μεγαλύτερο (χωρίς να καεί) από το άθροισμα των φύλλων του Dealer, τότε ο παίχτης κερδίζει το 100% του πονταρίσματος.
 4. Ίσο φύλλο : Αν το άθροισμα του φύλλου και των 2 είναι ίσο, τότε ο παίχτης παίρνει απλά πίσω το ποντάρισμά του.
 5. Insurance : Στην ασφάλεια ο παίχτης έχει 2 πονταρίσματα, το αρχικό και το νέο (που είναι 50% του αρχικού). Αν ο Dealer έχει Blackjack ο παίχτης χάνει το αρχικό και κερδίζει 200% από το νέο ποντάρισμα. Αν ο Dealre δεν έχει Blackjack τότε παίχτης χάνει το νέο ποντάρισμα και το παιχνίδι συνεχίζεται μόνο με το αρχικό ποντάρισμα.
 6. Surrender : Ο παίχτης χάνει το 50% του πονταρίσματος. Αν ο Dealer έχει Blackjack ο παίχτης τα χάνει όλα.

Τα φύλλα έχουν την αξία από το νούμερο που φαίνεται. Οι φιγούρες J, Q, K μετράνε για 10. Οι Άσσοι μετράνε για 1 ή 11.

2 Άσσοι δεν είναι Blackjack.

Στοιχεία :
Παίχτες : 3 έως 7
Χαρτιά : 52 έως 416 (1 Τράπουλα έως 8)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου