menu

Ace solitaire (Πασιέντζα τού Άσσου)

Μία ακόμη πασιέντζα για να περάσετε την ώρα σας.




Στόχος :
   Να μην μείνει τίποτα κάτω.

Προετοιμασία Παιχνιδιού :
  Αφού αφαιρέσετε τις φιγούρες ανακάτεψε τα φύλλα και τοποθέτησα ένα ένα όπως φαίνεται στην εικόνα, με τα υπόλοιπα φτιάχνεις μία κλειστή στοίβα.

Διαδικασία Παιχνιδιού :




   Σκοπός για να αρχίσεις να βγάζεις τα φύλλα είναι να φτιάχνεις με αυτά άθροισμα 11. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα που φαίνονται πάνω πάνω. Όταν κάνεις κάποιον συνδυασμό τότε αυτά τα φύλλα καίγονται.
   Όταν δεν υπάρχει συνδυασμός από τα πάνω πάνω φύλλα τότε ανοίγεις ένα από την κλειστή στοίβα. Συνεχίζεις να μην έχεις συνδυασμούς που να έχουν άθροισμα 11 ανοίγεις και δεύτερο φύλλο.
   Όταν ανοίξεις και τρίτο φύλλο από την κλειστή στοίβα τότε το πρώτο φύλλο που είχες ανοίξει πάει και τοποθετείται σε κάποια από της θέσεις των αρχικών φύλλων που είχες. Στην περίπτωση του τέταρτου φύλλου τοποθετείς πάνω το δεύτερο φύλλο, για το 5 το 3 κ.τ.λ.
   Όταν τοποθετείς φύλλα πάνω και κάποια στιγμή πάρει την αρχική του μορφή τότε τα υπόλοιπα που ανοίγεις τα αντίστοιχα που ήταν να μπουν πάνω καίγονται.
   Μπορεί να κάψεις και από το τρίτο άνοιγμα αν δεν έχεις κανέναν συνδυασμό μέχρι τώρα.
   Κάθε φορά για να κάνεις συνδυασμούς χρησιμοποιήσεις τα φανερά από τα πάνω και τα 2 που έχεις ανοίξει από την κλειστή στοίβα.

   Καλή διασκέδαση και να ξέρετε βγαίνει σπάνια.


Στοιχεία : 
Παίχτες : 1
Χαρτιά : 40  (1 τράπουλα)

5 σχόλια :

  1. Ποσό μετράνε οι φιγούρες σε αυτό το παιχνίδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν μέσα στους συνδιασμούς έχουμε φιγούρες τις βγάζουμε μόνες τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φιγούρες δεν παίζουν, θα το διορθώσω. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι εννοείται ακριβώς όταν λέτε το πρώτο φύλλο που είχες ανοίξει πάει και τοποθετείται σε κάποια από της θέσεις των αρχικών φύλλων που είχες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν φτάσει σε σημείο να μην έχεις άλλους συνδυασμούς χρησιμοποιείς την κλειστή στοίβα. Ανοίγεις π.χ. 3 και πάλι το 3 δεν συνδυάζετε με κάτι για να κάνεις άθροισμα 11. Ξανά ανοίγεις π.χ. 4, και πάλι τίποτα. Όταν λοιπόν ανοίξεις για τρίτη φόρα π.χ. 7, το πρώτο φύλλο με τον αριθμό 3 θα πρέπει να το τοποθετήσεις κάπου για να ξαναφτιάξεις την εικόνα που φαίνεται. Αν πάλι τίποτα τότε ανοίγεις και αλλό και βάζεις το φύλλο με το νούμερο 4 πάνω στο σχέδιο.

      Διαγραφή