menu

Μουτζούρης

Μουτζούρης, ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια για να παίξετε με την τράπουλα.

Στόχος :
     Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να μείνεις χωρίς φύλλα στο χέρι. Αυτός που θα μείνει με ένα φύλλο είναι ο χαμένος.

Προετοιμασία :
     Πριν ξεκινήσετε αφαιρείτε από την τράπουλα όλες τις φιγούρες  και κρατάτε μόνο τον Ρήγα Μπαστούνι.

Διαδικασία παιχνιδιού :


     Αφού ανακατέψουμε καλά, μοιράζουμε όλη την τράπουλα στους παίχτες έτσι ώστε όλοι να έχουν των ίδιο αριθμό φύλλων (ή + - 1). Κάθε παίχτης αφαιρεί από τα φύλλα που έχει στα χέρια του τα ζευγάρια, δηλαδή, 2 Άσσους 2 δυάρια 2 τριάρια κ.τ.λ. Τα υπόλοιπα τα κρατάμε στο χέρι σαν βεντάλια έτσι ώστε να μπορεί ο άλλος παίχτης να διαλέξει, χωρίς να τα βλέπει, ένα από αυτά. Ο πρώτος παίχτης τραβάει ένα φύλλο από αυτόν που κάθετε στα αριστερά του, αν κάνει ζευγάρι το νέο χαρτί με κάποια από τα δικά του τότε τα ρίχνει, αλλιώς τα κρατάει και συνεχίζει ο επομένως που είναι στα δεξιά του. Όποιος ζευγαρώσει όλα τα φύλλα του βγαίνει από το παιχνίδι. Όποιος μείνει τελευταίος με τον Ρήγα Μπαστούνι (τον Μουτζούρη) στο χέρι του είναι ο χαμένος, και οι υπόλοιποι παίχτες αποφασίζουν την ποινή του.

Παραλλαγές :
     Κάποιοι δεν αφαιρούν κανένα φύλλο και προσθέτουν ένα Joker να κάνει τον Μουτζούρη. Άλλοι αφαιρούν μόνο ένα φύλλο στην τύχη χωρίς να ξέρει κανένας πιο είναι, και έτσι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν ξέρεις ποιος είναι ο Μουτζούρης.

Στοιχεία :
   Παίχτες : Από 2 έως 6
   Χαρτιά : 41 (Μία τράπουλα)

Υ.Γ. : Για απορίες, λάθη στις οδηγίες και ότι άλλο σκεφτήκατε, αφήστε ένα σχόλιο...

2 σχόλια :

  1. Εαν μείνω μονο μ τν Μουτζουρη στο χερι ενω υπαρχουν ακομα παιχτες με χαρτια στο χερι,ο επομενος παιχτης ειναι υποχρεωμενος ν μου τραβηξει τν Μουτζουρη ή εγω χανω απευθειας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάνει αυτός που θα μείνει μόνος με τον μουτζουρι στο χέρι. Αν υπάρχουν ακόμα άλλοι παίχτες στον τραβάει ο επόμενος και εσύ δεν χάνεις.

      Διαγραφή